Ideje za zabavno Novo leto z otroki

Letos bomo novo leto skupaj praznovale 3 družine s štirimi majhnimi otroki (2,3 in 6 let). Ker bomo skupaj že od popoldneva in bo proti večeru pri mlajših otrocih že malo krize, bi jih rada pred spanjem malo zabavala, se jim posvetila in jim pričarala en lep spomin. Malo sem brskala po svoji glavi, polni izkušenj z animacijami, a sem najboljšo idejo našla šele s pomočjo spleta. Nad idejo sem tako navdušena, da jo moram deliti z vami! Idejo lahko prilagodite katerikoli starosti.

ODŠTEVANJE DO NOVEGA LETA Z VREČKAMI PRESENEČENJA 

Vir: http://www.toddlerapproved.com/2016/12/awesome-new-years-eve-activities-for.html?m=1

Potrebujemo:

  • vrečke na katere napišemo ure, ko jih moramo odpreti (mi bomo vrečke uporabljali od 19.00 do 21.30 večinoma v razmakih po 30 minut, število in frekvenco pa lahko prilagodite pa svojih željah)
  • Vsebino vrečk 

Kako bom vsebino vrečk pripravila jaz:

1. Vrečka ob 19.00 bo polna bleščic za obraz in telo ter raznih modnih dodatkov. Najprej se bomo torej lepo uredili.


2. Vrečka ob 19.15 bo polna raznih okraskov, balonov… s katerimi bomo okrasili prostor.


3. Vrečka ob 19.30 bo vsebovala vnaprej pripravljen glasbeni CD s plesno glasbo za otroke, ki traja točno 30 minut.


4. Vrečka ob 20.00 bo vsebovala bleščeče palčke (tiste, ki svetijo v temi, ko jih prelomiš). Z njimi se bomo igrali skrivalnice tako, da nekdo skrije vse palčke, potem v sobi ugasnemo luč in otroci jih iščejo. Starši prisegajo na to igro, bomo videli…


5. Vrečka ob 20.30 bo vsebovala prigrizke in sok.


6. Vrečka ob 21.00 bo vsebovala barvice in liste, da bodo otroci narisali ognjemet ali karkoli jim bo padlo na pamet.


7. Vrečka ob 21.30 bo vsebovala pohodne lučke, da se pred spanjem odpravimo na mini sprehod do konca ulice (čudovit razgled na okrašeno mesto).


8. Vrečka ob 22.00 bo vsebovala pravljico za lahko noč. (V upanju, da bo to tudi delovalo in se lahko potem popolnoma posvetimo svoji zabavi ;)).

V vrečke lahko sicer skrijete vse od družabnih iger, lego kock, avtomobilčkov, do plastelina, ustvarjanja, knjig, sladkarij, risank… Namen je, da otroke tako navdušite nad vrečkami, da se bodo v bistvu zabavali sami, medtem ko boste vi večerjali oz. uživali v klepetu.

Upam, da uspe!!! 🙂

Lep vstop v Novo leto vam želim vsem! ❤️❤️❤️

Anja

Poglej tudi

Komentiraj