5 najlepših daril za ženske (NAREDI SAMA)

Čeprav načeloma drži, da za ženske ni težko kupovati daril (veliko lažje kot za moške vsaj!), je še lepše, če nekaj izdelaš sama. S tem tej edinstveni osebi v tvojem življenju pokažeš, da se je zanjo vredno potruditi in jo osrečiš z nečim unikatnim in posebnim. Tukaj je nekaj idej za DIY darila za prijateljico (sestro, mamo, babico, teto, …:)):


1. BELEŽKA / ZVEZEK / ROKOVNIK

Ženske si rade zapisujemo, rade smo organizirane in rade imamo lepe stvari. 🙂 Zato je tale personaliziran zvezek odlično darilo. Dela ni veliko, možnosti pa ogromno. V zvezek lahko vstaviš samo prazne liste papirja, ali pa natisneš koledar, urnik, različne obrazce in izdelaš kar pravi rokovnik. Vstaviš lahko tudi kakšno slikico, misel, citat,… Dizajn naslovnice je odvisen od tebe, spodaj pa prilagam nekaj idej.

Potrebovala boš: KARTON (uporabiš lahko kar kakšno prazno škatlov kosmičev), PAPIR, SUKANEC, ŠIVANKO. To so osnovne sestavine za zvezek. 🙂 Kaj boš rabila za okrasitev, je odvisno od tebe. Za tak zvezek, ki je na slikici, boš rabila še DEKORATIVNI LEPILNI TRAK (WASHI) in FLOMASTER.

Untitled-21. Izreži karton. Velikost je odvisna od tebe. Tale naslovnica na sliki je velika 11cm x 16cm, papir pa 10cm x 15,5cm. Pri velikosti imaš proste roke, pazi le, da bo papir po dolžini krajši od kartona za 1 cm, po višini pa pol centimetra.
2. Če želiš okrogle robove, uporabi škarje.
3. Na naslovnico nariši, kar želiš, ali jo kako drugače po svoje oblikuj (nanjo lahko tudi kaj nalepiš).
4. Prepogni karton in papir na pol in naredi na sredini majhne luknjice s šivanko. Lažje ti bo, če najprej preluknjaš samo karton, potem ga pa poravnaš s preostalim papirjem in preluknjaš še papir.
5. S sukancem poveži luknje. Za boljši rezultat prepogni sukanec, da dobiš dvojno nit. Začni ”šivati” od spodaj navzgor, potem pa od spodaj navzdol, tako da zapolniš prostore med šivi.
6. Prekrij šiv z dekorativnim trakom.
7. Končano!:)

vir: http://bee-inspired.blogspot.com/2012/02/diy-notebook-sketchbook-whatever-i-want.html


2. KAZALO

Ženske rade tudi veliko beremo. 🙂 Zato nam kazalo zmeraj prav pride. Še posebej tako, ki ga je posebej za nas naredila prijateljica. Tole kazalo iz filca je super enostavno in spet ponuja neskončno možnosti. Lahko izdelaš le preprost srček, lahko na srček izvežeš še ime ali začetnico imena prijateljice, lahko uporabiš različne barve in sestaviš kakšno živalico ali predmet,…

Potrebovala boš: FILC (koliko in katere barve je seveda odvisno od tebe), ŠIVANKO, NIT, ŠKARJE

Postopek je izredno enostaven. Iz filca izreži dva enaka dela (oblika je odvisna od tvojega dizajna) in ju skupaj sešij tako, da zgoraj pustiš odprtino.


3. ČAJNE VREČKE

Čaj je že sam po sebi lepo darilo in da se ga kupiti v različnih lepih embalažah, ampak darilo bo še bolj posebno, če čajne vrečke izdelaš kar sama in nanje pritrdiš še kakšno lepo sporočilce. 🙂

TeaTagsTutorial

Potrebovala boš: BOMBAŽNE KRPICE (rahlo pletene), ŠKARJE, MOČNEJŠO NIT (PREJO), TRŠI PAPIR, LEPILO, ČAJ

Izreži kvadratne krpice (velikost je odvisna od tega kako velike želiš, da bojo vrečke), na sredino krpice nasuj nekaj čaja po izbiri, nato pa stranice krpice povleci skupaj, da dobiš vrečko in jo zaveži z nitjo. Še pred tem oblikuj ”etiketo”. To narediš lahko tako, da izrežeš podolgovat kos papirja, na eno polovico papirja narišeš ali napišeš, kar želiš, nato pa košček prepogneš, vmes vstaviš nit in vse skupaj zalepiš. Z drugim koncem niti boš zavezala vrečke. Pri etiketah si lahko zelo kreativna.

Tele luštne čajne vrečke bi super pasale k ročno porisanim in popisanim skodelicam. 🙂

vir: http://ruffledblog.com/diy-no-sew-tea-bag-favors-and-free-download-tags/


4. NARAVNI PILING ZA OBRAZ

Zadnje čase vse raje posegamo po naravni kozmetiki, saj nam narava ponuja toliko odličnih (neškodljivih) sestavin. Za prijateljico lahko pripraviš naravni piling, ki ga lahko uporabi na obrazu ali pa pomalica. 🙂

stacked

Potrebovala boš: EMBALAŽO (malo pobrskaj po različnih spletnih trgovinah, kjer prodajajo vse za izdelavo domače kozmetike), MOŽNAR (če ga nimaš se lahko znajdeš tudi po svoje:)); ostale sestavine so odvisne od recepta.

Količinsko gre to takole: izbrano embalažo napolni s sladkorjem/soljo do 3/4. Glede na to količino boš rabila olje v razmerju 2:1 (torej dvakrat toliko soli/sladkorja kot olja). Sadje/zelenjavo dodajaj postopoma, dokler ne dobiš željene teksture. Za najboljši rezultat sadje/zelenjavo naseklaj karseda na drobno. Pazi, da ne boš sestavin preveč grobo in predolgo mešala (sladkor/sol mora ostati cela, saj je ta grobost bistvo pilinga).

PARADIŽNIKOV PILING (vlaženje + učvrstitev):
– olivno olje
– svež paradižnik
– morska sol

KIVIJEV PILING (zaščita + sijaj)
– žafranikino olje
– kivi
– beli sladkor

JAGODNI PILING (za enakomeren ten)
– mandljevo olje
– jagode
– beli sladkor

KUMARIČIN PILING (blaži + pomirja)
– avokadovo olje
– kumara
– rjav sladkor

ANANASOV PILING (očisti)
– kokosovo olje
– ananas
– črna sol

vir: http://www.brit.co/homemade-face-scrub/


5. PRESNA SLADICA

Mmmmm, kako se šele rade sladkamo! Presne tortice so odlična alternativa kupljenim sladicam, ki so polne sladkorja in maščob. Z ljubeznijo narejena tortica, ki je povrhu še zdrava, je okusno darilo, ki bi ga bil avsaka vesela.

Namesto tortice lahko narediš tudi mini tortice ali kroglice, ki jih postaviš v kakšno škatlico, ki jo sama poslikaš.

Vir: www.presno.si

Poglej tudi

1 komentar

  1. Edona gashi

    Pozdravljeni .

    Rada bi naredila nekaj posebnega in dragocenega za mojo prijateljico in če mi boste vi dali kakšne izdelke ideje za izdelavo kej pametnega .

    Hvala za razumevanje ☺

Komentiraj