Mamina maza preizkuša… Hotel Mirna v Portorožu

Za tole prelepo izkušnjo se morata mamina maza in njena mamica zahvaliti babici, ki je 24.12. pod božično smrekico postavila vikend paket za vso družino v Portorožu od 27.-30.12.. Vaaaau, kako smo bili veseli! V Portorožu pozimi še nismo bili. Nestrpno smo čakali dan odhoda (beri: prali obleke, pakirali, iskali kopalke, vodne igračke…). Na dan odhoda smo pojedli zajtrk, se spakirali v avto, pobrali še babico in teto Katarino in se odpeljali proti morju. In soncu.

Ker smo paket rezervirali preko M-holidays po akcijski ceni (39€ na osebo na noč/polpenzion), smo se morali najprej javiti v hotelu Apolo, od tam pa so nas poslali v hotel Mirna (ta hotel smo sami napisali pod želje, na voljo so bili še: Neptun, Riviera in Slovenija). Hotel Mirna je eden od petih Life Class hotelov. Ima štiri zvezdice in je z zaprtim vijugastim hodnikom povezan z wellnessom in bazeni s pramorjem. Ob prihodu smo s hotelskimi karticami dobili kartico za parkirišče (parkirišče pred hotelom je bilo na žalost popolnoma zasedeno in parkirati smo morali pri hotelu Riviera, kar ni ravno blizu). Dobili smo tudi kupončke za brezplačen koktajl v hotelu Apolo in urnik s športnimi aktivnostmi, ki jih je res veliko.

Z dvigalom smo se odpeljali do sob. Jaz, Uroš in najina Nina smo dobili sobo za tri. Bila je ogromna! Ena zakonska postelja, ena enojna postelja, WC, kopalnica s kadjo, velika omara z obešalniki in policami, predali, televizija, balkon s pogledom na morje in sploh velikoooo prostora. Nina se je takoj sprostila in udomačila. Skakala je in tekala iz enega konca sobe na drugega, se smejala in vriskala. Ker je bilo sončno in toplo, smo se pred večerjo odločili za sprehod ob morju. Ko smo lačni prišli nazaj, smo se odpravili naravnost v jedilnico. Nini so prinesli otroški stolček in sploh so z njo ravnali kot s princesko. Pripravili so ji poseben pogrinjek (ladjico) in jo ves čas prijazno ogovarjali. Tudi vse naslednje dni do jo pričakali z nasmehom in veselim pozdravom. Z veseljem so ji tudi njeno veliko stekleničko (360 ml) napolnili s toplim mlekom, česar niti prvi dan, niti vse ostale dni niso računali! Izbor hrane je bil ok. Najedli smo se in šli spat.

Zjutraj je bil po zajtrku (dobra izbira; jajčka na vse načine, siri, salame, hrenovke, zelenjava, sadje, kava, čaj, sokovi, kosmiči, palačinke, rogljički, marmelade, skuta…) čas za bazene s pramorjem. Po ne preveč vozičku prijaznem dolgem vijugastem hodniku smo se sprehodili do bazenov. Novi, čisti, urejeni bazeni s steklenim stropom, so nas na prvi pogled že navdušili. Ker pa so trije bazeni namenjeni obiskovalcem vseh petih hotelov, smo komaj našli proste ležalnike. Ampak smo jih. (Kar nekaj ljudi, ki so prišli za nami, pa se je moralo zadovoljiti s klopco.) Ozračje je bilo prijetno toplo, v bazen smo pa odšli malo bolj počasi. Razen Nine, ona tako zelo obožuje vodo, da ji temperatura ni preveč pomembna. Po slabi urici smo se hiteli zavit v tople brisače. Razen Nine in tete Katarine. Njiju nikoli ne zebe. V vodi sta se igrali celo dopoldne. Po malici smo malo počili, potem pa je bil spet čas za čofotanje. Udeležili smo se tudi nadvse zabavne vodne aerobike. Po bazenu smo plesali z dvignjenimi rokami in se na ves glas smejali. Prijetno utrujeni in že kar lačni smo se odpravili na dolgo pot nazaj do našega hotela (smo se je pa kar hitro navadili, važno, da je pokrita) in na večerjo. Potem na večerni sprehod ob morju (Portorož je zelo lepo božično okrašen) in spat. Tako smo preživeli tri prekrasne sončne dneve. V Ljubljani pa je medtem zapadel prvi sneg.

Spočiti, polni energije in nadihani svežega morskega zraka smo se težko odpravili nazaj v Ljubljano. Kar se tiče hotela, bi ga ocenila s tremi in pol zvezdicami. Vsaj kar se hrane tiče. Osebje je izredno prijazno, sobe so ogromne in čiste. Pot do bazenov je za voziček kar velik zalogaj, pa voda v bazenu je mogoče malce hladna (opomba: v drugi sklop bazenov, ki smo jih imeli na voljo, nismo šli, tako da za tiste pa ne vem. Na voljo je tudi Wellness z raznimi terapijami, česar tudi nismo sprobali). Minus sta tudi gneča na bazenu in oddaljeno parkirišče. Cena je bila zelo žepu prijazna (našemu sploh ;)), morski zrak nam tako ali tako najbolj paše in vreme je bilo idealno. Nina je uživala ves čas počitnikovanja in sploh ni opazila nikakršnih pomankljivosti.

(objava ni sponzorirana in predstavlja subjektivno mnenje avtorice)

Opomba: Nekatere fotografije sem vzela iz spleta, saj sami bazenov nismo fotografirali, naša soba pa je bila preveč razmetana 😉 Sobe so res veliiiiike!


Poglej tudi

Komentiraj