Domača čokolada

Z doma narejeno čokolado ne boste zgrešili, pa naj bo valentinovo, dan žena, rojstni dan ali pa navaden torek. 🙂 Vsak je bo vesel. Zato, ker gre za čokolado. Kdo je ne mara? 🙂 Če pa gre za doma narejene ljubke čokoladice pa še toliko boljše! Dobra stran doma narejene čokolade je, da jo lahko naredite povsem po svojem okusu – sami izberete količino kakava, sladkorja in sami izberete vse dodatke.

Domačačokolada2

Za doma narejeno čokolado potrebujemo le tri sestavine: kokosovo maslo, kokosov sladkor, kakav (vse sestavine dobite v paketku v trgovini Zdrav obrok). Zraven paketka je priložen osnoven recept za čokolado:

* 90g kakavovo maslo
* 60g kakav v prahu
* 60g kokosov sladkor

Kakavovo maslo stopimo in z metlico vanj vmešamo še kakav in kokosov sladkor. Jaz sem svoji čokoladi dodala še dodatno žličko kokosovega sladkorja, saj imam raje slajšo čokolado, nato pa je nastopil zabavni del – dodaatkiii. 🙂 Čokolado (še tekočo) sem razdelila v različne posodice in v eno dodala cimet, v drugo kokosovo moko, v tretjo pa kokosov čips. Nekaj kokosove moke in kokosovega čipsa sem potresla tudi v silikonske modelčke in jih napolnila s čokolado. Dva čokoladna bonbončka sem naredila tudi z višnjami in razmišljala, kaj vse bi še lahko uporabila za slastne čokoladke. Možnosti je neskončno – brusnice, goji jagode, oreščki, začimbe,…

Napolnjene modelčke damo vsaj za 30 minut v hladilnik in nestrpno čakamo, da se naša čokolada strdi. 🙂

Komaj že čakam, da z domačimi čokoladicami presenetim svoje najbližje, če jih ne bom že sama prej vse pojedla. 🙂

Domača čokolada3

 

Poglej tudi

Komentiraj