ALI POPOLN DRUŽINSKI ODDIH SPLOH OBSTAJA?

Fotografija nad besedilom je tja postavljena namerno. Prikazuje družino na počitnicah. To se seveda ujema z naslovom članka. Se fotografija ujema tudi z realnostjo? Mislim, da ne.

Kaj manjka na sliki?

1. Pakiranje za vse družinske člane, ki po navadi doleti mamico, ki cel teden razmišlja česa vsega ne sme pozabiti. In tega kako, ko končno vse znosijo v avto, partner pripomne: ”A ne gremo samo za en vikend? Ali res potrebujemo vse to?” (on se bo cel vikend brisal z njeno brisačo, ker je svojo pozabil)

2. Vožnja do želene destinacije. Otroka na sliki sta se v avtu vsaj 1x skregala. Tisti, ki imamo še manjše otroke pa lahko pričamo o neskončnih vožnjah z glasno sireno, ker sedež žuli, ker je Maček Muri prepotiho in ker je vroče.

3. Utrujenost staršev. Od vsega. Od službe, vzgoje, pakiranja, vožnje, neprespanosti, pomanjkanja časa zase itd. Starša na sliki izgledata čudovito. Od glave do peta. Če jima uspe ob tako natrpanemu urniku še to, da izgledata takole,kapo dol. A preprosto ne verjamem.

4. Otroci. Ja, na sliki definitvno manjkajo pravi otroci. Takih, ki bi sedeli ob robu bazena, se ljubeče spogledovali s  starši in sorojenci, ne poznam. Pa niti slučajno, da so vsi otroci nevzgojeni, ampak so pač otroci. In ko vidijo bazen, vanj skočijo. Ali pa se zraven njega jokajo, ker je voda premrzla.

5. Drugi ljudje. Zelo redko se zdi, da se sami znajdemo na bazenu. Ko se naši otroci malo glasneje igrajo (beri: kričijo), motijo druge. Ko se špricajo, motijo druge. Ko na večerji ne sedijo za mizo in ne jejo vsega kar postavimo prednje, motijo druge.

Na fotografiji manjka vse to in še veliko več. Pa vendar na fotografiji lahko vidimo tisto, kar nas vedno znova prepriča, da se na družinski oddih odpravimo spet in spet in spet. In tisto, kar v nas pusti občutek sreče in zadovoljstva še dolgo po dopustu: Na fotografiji je cela družina zbrana na kupu. In kljub temu, da je fotografija popolnoma zrežirana in nerealna, vseeno lahko začutimo povezanost in toplino, ki jo tudi sami dobro začutimo v prenekaterih trenutkih na družinskem oddihu, ko smo vsi skupaj. Takrat se pozabijo vse manj prijetne stvari, ki spremljajo družinski oddih in širok nasmeh ter sreča v očeh naših otrok odtehtata čisto vse na tem svetu. To je tisto za kar je vredno živeti in tisto kar nam družinski oddihi v resnici dajo.

Če se vrnem k svojemu vprašanju: ”Ali popoln družinski oddih sploh obstaja?” Da bi vse potekalo popolnoma brez stresa, da bi bilo staršem in otrokom v času bivanja na neki destinaciji vse prizanešeno in da bi res samo uživali, popolnoma brezskrbni? Mislim, da bi se dalo. Vendar bi ta destinacija morala v nulo dobro vedeti kako družinski oddih poteka, česa si starši in otroci želijo in poznati vse majhne skrivnosti, ki družinam na oddihu ogromno pomenijo.

Tisti, ki me poznate ali redno spremljate, veste, da smo mi tako destinacijo že našli. Še več: prosili so me, da jim pomagam ponudbo še izboljšati. Zanima jih kaj je tisto kar nam je všeč in tisto kar na oddihih pogrešamo. Ta vikend se tako odpravljamo na družinski oddih v Terme 3000 v Moravske toplice, kjer bomo preizkusili njihovo ponudbo, se spoznali z odgovornimi za prehrano, rekreacijo, animacijo, bazene itd. in jim pomagali dopolniti ponudbo in storitve, da bodo vse družine pri njih neizmerno uživale.

Ta vikend sem torej lahko vaš glas. Prosim vas, da malo razmislite kaj je tisto, česar si na družinskem oddihu najbolj želite. Kaj je pomembno? Kaj pogrešate? Vam je bolj pomembna zdrava prehrana? Vam več pomeni veliko animacije? Dobra gostinska ponudba? Solna soba? Bazeni brez gneče? Ali nekaj čisto tretjega? Imate kakšno dobro ali kakšno slabo izkušnjo? Pišite mi, komentirajte, pomagajte mi prenesti čim bolj koristne informacije do tistih, ki lahko dejansko nekaj spremenijo in nam ponudijo popoln družinski oddih.

(Psssst: med trajanjem projekta bo kar nekaj priložnosti za brezplačen družinski oddih za tiste, ki boste pri projektu redno sodelovali, prispevali in pomagali.)

Spremljajte dogajanje na http://www.nasvetzadobroseimet.si/cas-za-nas in skupaj bomo prispevali k neštetim otroškim nasmehom, ki se jim bomo ob dobri podpori Sava Hotels & Resorts, lahko popolnoma posvetili. Namesto skrbi, bomo tako #caszanas izkoristili v nulo.


Poglej tudi

Komentiraj