Adventni koledar malo drugače (po domače) DIY

Nisem se šalila, ko sem v prejšnjem prispevku o mini ptičji krmilnici iz WC rolic omenila, da že nekaj časa zbiram WC rolice. 🙂 Ja, imam jih kar nekaj. In vem, da vas je kar nekaj takih, ki jih tudi zbirate, ker že veste, kako priročne so lahko pri ustvarjanju. Zato vam danes pokazala, kako narediti malo poseben adventni koledar iz WC rolic in kartona. Če WC rolic nimate, nič hudega, rolice lahko nadomestite s plastičnimi kozarčki, na koncu strani pa sem prilepila še nekaj idej o doma narejenih adventnih koledarjih.

Kaj potrebujemo:
-25 WC rolic
-karton
-tanek papir
-lepilni trak
-lepilo
-različna darilca (čokoladice, nalepke, balone, kraguljčke, lizike,… karkoli bo vaši mazici najbolj všeč).

Začnemo tako, da iz tankega papirja izrežemo kvadratke s katerimi bomo prekrili eno stran rolic. Položimo jih na rolice (čez odprtino) in jih oblepimo z lepilnim trakom. Nato z lepilnim trakom skupaj zalepimo v vrsto po 4 rolice (s trakom jih oblepimo okrog in okrog). Ko dobimo 6 vrst (s štirimi rolicami v vsaki), jih postavimo vse skupaj v enakomeren pravokotnik in jih oblepimo z lepilnim trakom. Nato rolice napolnimo z našimi malimi darilci. Ko smo vse rolice napolnili, vzamemo dovolj velik kos papirja, ki bo prekril vse rolice na strani, kjer so rolice še odprte in ga zalepimo okrog in okrog, da zapre vse rolice.

Advent1

Po celi površini papirja damo veliko lepila in prilepimo kos kartona, ki je prav tako dovolj velik, da pokrije celotno površino rolic. Nekaj časa počakamo, da se lepilo posuši, nato lahko naš koledarček obrnemo in na rolice napišemo številke dni. Po želji dodamo še strehico iz kosa kartona, ki smo ga preprosto prepognili in zalepili na naš koledar. Dimnik naredimo tako, da diagonalno prerežemo eno rolico in vanjo namečkamo robček, ki bo dal učinek dima. Svojo ”hiško” lahko po želji še dodatno okrasimo.

IMG 0890

Moj koledarček morda res ni tako ličen kot tisti na Pinterestu, pa vseeno vem, da bo všeč moji mali navihani nečakinji. Še posebej, ko bo prišla do tiste edine rolice v kateri se poleg nalepke skriva še čisto prava lizika. 🙂

P.s: Ne, kinderjajček ne gre v WC rolico. Na srečo se je za čokolado našlo nekaj prostora v mojih ustih, igračka pa je bila dovolj majhna za v rolico.

DSC08045


Ostale ideje:

Poglej tudi

Komentiraj