6 POGOJEV, KI JIH MORAJO IZPOLNJEVATI TERME ZA DOBER DRUŽINSKI ODDIH

Z Urošem in Nino smo redni gostje toplic. Vsi trije obožujemo vodo, samopostrežne večerje in sprehode v naravi. Najbolj všeč pa nam je seveda čas, ki ga preživimo skupaj. Nazaj v Ljubljano se vsakič vrnemo sproščeni, napolnjeni z energijo in s toplino v srcih. Pri izbiri term se držimo pravila 5. izpolnjenih pogojev:

1. TRIJE BAZENI: Notranji, zunanji in otroški
Vsi trije morajo biti. Otroški za Nino, zunanji zame in notranji za Uroša. Vsak ima pač svojega najljubšega. Pri bazenih je še pomembno, da so čisti, topli, niso preveč polni in da so dovolj veliki za plavanje. Nočno kopanje je še en plus, ki ga zelo radi izkoristimo. (Naš zmagovalec: Terme 3000, Hotel Livada prestige)

ajda_otroski_bazenfoto_a_cvetnic_05_11__1Zunanji otroški bazen, Hotel Ajda.

dsc06025Zunanja bazena v hotelu Livada Prestige, terme 3000.

2. ZDRAVA, RAZNOLIKA,  OKUSNA IZBIRA HRANE

Obožujemo samopostrežne zajtrke in večerje. Radi imamo bogato izbiro, všeč pa nam je tudi zdrava ponudba ob bazenu. Po navadi se odločimo za polpenzion, ki ga kombiniramo s kosilom ob bazenu.  (Naša zmagovalca: Terme Ptuj, Hotel Primus in Terme 3000, Hotel Livada Prestige)


dsc06014Prekmurski zajtrk v hotelu Livada Prestige.

dsc06012Bio kotiček, Hotel Livada Prestige.

dsc06008Sadje, Livada prestige.

img_7748Ponudba sirov in sirnih namazov, hotel Primus.

img_7751Promoviranje pitja vode, hotel Primus.

3. PROSTORNE, ČISTE IN PRAKTIČNE SOBE
Všeč so nam velikeee sobe, ker se kljub temu, da v njih ne preživimo veliko časa, radi ”razkomotimo”. To, da morajo biti čiste, je jasno, da nudijo brezplačno dodatno ležišče za Nino, tudi. Super je tudi, če se lahko iz sobe v kopalnem plašču odpravimo do bazena, ki ni predaleč. (Naši zmagovalci: Moram reči, da nimamo izkušnje s slabo sobo, vse obiskane terme so dosegle naše standarde.)

13029449_10153696867524094_8230129947838157005_oHotel Ajda (kavč se raztegne v otroško posteljo)

standard-double-room_hotel-village-zeleni-gaj_tbanovci_foto-z-vogrincic_08-14Terme Banovci (kavč se raztegne v otroško posteljo)

standard-double-room_glamping-in-wine-barrel_grand-hotel-primus_terme-ptuj_foto-z-vogrincic_0209-14V Termah Ptuj lahko prespiš v sodu 🙂

4. RAZVAJANJE ZA MAMICO IN OČKA
Savne, jacuzzi, masaže, fitness, ponudba vin… Vse to je pomembno predvsem meni 🙂 Seveda je namen družinskih počitnic, da smo vsi skupaj, a ena ura na dan, v celem vikendu, je lahko namenjena samo meni oz. nama. Med tem časom je Nina ali na animaciji ali v varstvu pri babici, dedku, teti (s katerimi se radi na oddih odpravimo skupaj) ali pa se midva zamenjava pri varstvu in razvajanju 🙂 (Naši zmagovalci: Savne: Terme Ptuj, Masaža: Terme Ptuj, Dodatna ponudba: Terme Banovci)

apartment-pri-gozdni-vili_01_hotel-village-zeleni-gaj_tbanovci_foto-z-vogrincic_08-14Apartma pri Gozdni Vili v Termah Banovci. 2 uri jacuzzija, prigrizkov na vodni postelji, prijetne glasbe in steklenice šampanjca… Čudovito!

flavia-thermal-baths-and-saunas_relaxation-room_the-grand-hotel-primus-wellness-centre_tp_foto-zoran-vogrincic_1009-14Prostor za počivanje ob savnah v Hotelu Primus.

img_1583V hotelu Livada Prestige, ima vsaka soba masažno kad s termalno vodo. Za večere, ko otrok že spi…

herbal-bath_the-grand-hotel-primus-wellness-centre_tp_foto-zoran-vogrincic_1009-14Romantična kopel za 2, pred masažo. Hotel primus.

5. PRIJAZNO OSEBJE
Nič ne pomagajo čudovito urejen hotel, vrhunska hrana in dobra ponudba, če osebje brez življenja in nasmeha strmi nekam v daljavo in s težavo odgovori na vprašanja oz. te postreže s tako nejevoljo, da ti je žal, da si sploh kaj naročil. Na žalost je ta pojav precej pogost. Kljub vsej sproščenosti in veselju, je bilo nesrečno osebje mnogokrat razlog za kakšno minuto slabe volje. Zgodilo se je tudi že, da se v vrhunske terme ne vrnemo, ker je osebje tam tako zagrenjeno, da se preprosto nismo počutili dobrodošle. Bolj ko razmišljam, je to v Sloveniji še vedno problem. Fenomenalno ponudbo popolnoma izničijo nekateri posamezniki. Seveda imamo tudi izkušnje s prijaznim osebjem, ampak priznam, da redkokdaj dopust mine samo s kvalitetno postrežbo. Na žalost. (Naj še omenim, da res nismo zahtevne stranke in nimamo kakšnih nemogočih želja! Vedno smo do vseh prijazni in naročimo le tisto kar je na meniju oz. v ponudbi, ki jo oglašujejo.) (Naš zmagovalec: Terme Ptuj.)

6. ANIMACIJA, REKREACIJA, OKOLICA
Ko se nekam odpravimo za 3 dni, se tam radi odpravimo na kakšen sprehod v okolico ali se pridružimo zanimivi delavnici, značilni za tisto okolje. Uživamo pri spoznavanju domačinov, običajev in narave. Še kjerkoli smo bili, je bila ta ”ponudba” tista pika na i. Nina se najbolj spomni obiska čebelarske kmetije v Banovcih, štorkelj iz Moravcev, Vulkanije iz Goričkega in celotne vikend animacije v Banovcih. To sva si dobro zapomnila tudi midva. Kaj vse smo počeli! Spekli smo kruh, potem smo naredili sendvič, se udeležili iger brez meja, izdelali smo posodice iz gline, obiskali čebelarsko kmetijo in poskusili med, skakali v vrečah, streljali z lokom in še in še in še. Animacija z velikim A! Drugje smo bolj uživali na sprehodih. (Naš zmagovalec: Animacija: Terme Banovci, Rekreacija: Terme 3000, Okolica: Vsaka zase – Sava hoteli Bled – jezero, Lifeclass hoteli v Portorožu – sprehod ob morju, Prekmurje – Mlin na Muri, Bukovniško jezero, Ptuj – sprehod v mesto).

dsc06017V hotelu Livada Prestige sem bila navdušena nad animacijo v restavraciji.

13419202_538609492978172_2002861116007852423_nV termah Banovci smo se udeležili lončarske delavnice.

img_7407V termah Banovci smo najprej spekli kruh, nato pa naredili veliiiiik gusarski sendvič.

img_1722Ocean Orchids v Dobrovniku.

vulkanija015Park Vulkanija na Goričkem. Super poučno in zabavno!

img_0858Nočno kopanje je zakon!

img_0887Pitje vode iz zdravilnega izvira v pri Bukovniškem jezeru.

Tako, to so naše izkušnje. Vesela bom tudi kakšnega predloga in izkušnje iz vaše strani!

NAGRADNA IGRA:
Našo ljubezen do toplic so opazili tudi pri Sava Hotels & Resorts in nas skupaj z družinskimi blogerji Mami na off, Z ljubeznijo, mama. in Ljubki nesmisel, povabili na posebno misijo. Cel vikend smo morali imeti oči na pecljih in biti na preži za tem, kaj v termah pogrešamo. Seveda jih je zanimalo tudi kaj nam je všeč, še bolj pa to, kaj lahko spremenijo in s tem naše oddihe še polepšajo. Uspelo nam je najti nekaj stvari, ki bi družinske oddihe še polepšale. Sledite povezavi in obenem sodelujte še v nagradni igri, kjer si lahko priigrate brezplačne družinski oddih v času jesenskih počitnic: http://www.nasvetzadobroseimet.si/cas-za-nas

Poglej tudi

Komentiraj