22. teden nosečnosti in Blog, moj drugi otrok

Ta teden sem bila kot ena izmed uspešnejših blogerk vabljena na okroglo mizo konference Moj blog, moj drugi otrok, kjer smo skupaj z Danijelo, Juretom, Janijem in Tino govorili o plusih, minusih, pasteh, poslovni plati in ostalih blogerskih zadevah. Zakaj sem se odločila ta dogodek opisati v sklopu nosečniškega bloga? Ker je sedaj idealen čas, da bi kot blogerka in nosečka na veliko zaslužila. A meni tokrat srce pravi drugače (možgani in denarnica se križata).

Bloganje lahko v nekem trenutku preraste v posel in je potrebno začeti sprejemati odločitve in izkoristiti svojo poslovno žilico, da se v takem trenutku znajdeš. Nekaj napačnih odločitev in vsega je konec. V mami blogerskem smislu velja nosečnost za eno izmed zlatih jam, ki jih lahko res dobro izkoristiš. Jaz imam vso podlago in vse možnosti. Zakaj torej ne?

1. Ker imam trenutno preveč opravka s tem, da se posvetim svoji službi in svoji nosečnosti in si ne zmorem naložiti še več obveznosti. Blog je moje zatočišče, ne služba.
2. Ker ne potrebujem vseh teh kremic in kahlic in igračk. Živimo v stanovanju, kjer mora vsaka stvar imeti svoj prostor. Svojega bloga zato ne bom spremenila v oglasno desko v zameno za kup stvari, ki jih ne potrebujem. Zagotovo bom pisala o nakupovanju vozička in avtosedežu in potrebščinah za v porodnišnico oz. za dojenčka, ker se mi to zdi koristno, ampak na svoj način in o nakupih, ki jih bom opravila tam, kjer sem jih tudi prvič. V eni večji trgovini.
3. Ker nosečnost še vedno dojemam kot intimno družinsko zadevo. Morda se sliši smešno, ker to pišem na javnem blogu, kjer sem razkrila že velik del svoje duše, ampak jaz to dojemam drugače. Moji zapisi so moji zapisi, kaj bo imel moj otrok oblečeno za izhod iz porodnišnice, pa je spet druga zgodba.

Bloganje ima zagotovo lahko meje. In moja je pač ta, da bom izkušnje iz nosečnosti raje izkoristila za nekaj več kot samo zapise koliko kg sem pridobila, kako velik je moj dojenček na morfologiji in katero majčko imam oblečeno.

Več sem povedala v videu:

Poglej tudi

Komentiraj