21. teden nosečnosti in MORFOLOGIJA

Najbolj težko pričakovan pregled v nosečnosti: Morfologija! Pregled, ko ginekologinja z ultrazvokom bolj natančno pregleda dojenčka, posluša srček, pokaže kje je kaj in zagotovi, da vse poteka v redu. Pa še partner je lahko prisoten!

Meni je tokrat pomenila veliko, kljub temu, da sem imela že nuhalno svetlino in NIFTY test, saj je bil to pregled, ko je končno zraven lahko prišel Uroš (na nuhalno ni mogel zaradi službenih obveznosti :/), pa tudi, ker me tokrat vsak pregled pomiri.

Moja super ginekologinja ima NOV super truper ogromen zaslon, ki je postavljen na stropu, da nosečka lahko brez težav spremlja vsak premik in res dobro vidi kaj se dogaja. V primerjavi s prvič, je to res nekaj enkratnega, saj res vidiš VSE.

Srček bije (kako se to lepo vidi na tem zaslonu!), glavica je v redu, trebušček tudi, nogice in rokice so dejavne, prstki so, spol je precej očiten :). Tudi Uroš se kar ni mogel načuditi kako natančno lahko vidiva najinega fantka. Vse je bp! Juhuhuhuhu!

Slikice nisva dobila, a mi to tokrat ni tako pomembno, kot mi je bilo prvič. Vse je ok. To je vse kar je pomembno. Spol ostaja enak, pdp tudi. Nosečnost poteka kot mora in to me navdaja s takšno srečo in veseljem, da bi najraje skakala do stropa. Sem na polovici!

 

Poglej tudi

Komentiraj