Ideje za otroke: Čimveč časa v naravi

Lucija Odar je mamica, ki sem jo spoznala na Instagramu preko njene čudovite ideje, 1000 ur zunaj! Takoj sem si sprintala tole krasno drevo in se že veselim barvanja listkov. Spodaj si ga lahko preneseš in natisneš tudi ti! Tole pa je Lucijina zgodba:

“V sredini septembra sem imela operacijo po kateri sem morala en teden ležati v postelji. To je bil idealen čas za razmišljanje, iskanje novih izzivov in postavljanje novih ciljev. Že več let zapovrstjo si vsako leto postavim en cilj. Do zdaj so bili cilji čisto hribovske narave: 100x na Peč, 100.000 višinskih metrov, Bohinjska planinska pot, 150.000 višinskih metrov,… Ker pa sem letos postala mamica, sem iskala izziv v katerem bo lahko sodelovala tudi moja dojenčica. Na internetu sem našla čudovito idejo 1000 hours outside.

1000 ur zunaj v enem letu. Zakaj pa ne?

Ležanje v postelji sem izkoristila, da sem ustvarila drevo s 1000 listki, katere bom barvala po principu ena ura zunaj = en pobarvan listek na drevesu. Cilj je, da bo po enem letu pobarvana cela krošnja.

Moj cilj sem objavila še na Instagramu in veliko prijateljev mi je pisalo, da bi se pridružili mojemu izzivu.  Posredovala sem jim drevo in hkrati ustvarila IG profil @1000urzunaj kjer delim utrinke iz naših ur zunaj z namenom motivacije in opominjanja, da sodelujemo v izzivu.

Pravila: Za vsako uro zunaj pobarvaj 1 listek. Nekdo si bo štel ure zunaj, ko bo na balkonu pil kavo, drugi takrat, ko bo imel srčni utrip nad 120. Ta izziv ni tekmovanje in nima striktnih pravil, ker smo si zelo različni in imamo različne obveznosti. Tu tekmuje vsak le s seboj, vsi pa imamo isti cilj: uživati #1000urzunaj. Začneš lahko kadarkoli.

Veselim se vaših utrinkov od uric preživetih zunaj, označite jih z @1000urzunaj, da jih lahko podelim med ostale.”

Lucija, vrhunsko! Hvala!

Predlagam ti, da Lucijin profil 1000 ur zunaj spremljaš tudi na Instagramu, kjer deli super ideje za zabavo na prostem, za ustvarjanje in za učenje novih zanimivih stvari <3 SLEDI LUCIJI TUKAJ

 

PRENESI SI DREVO:

A4 format: 1000urzunajA4p-1

A3 format: 1000urzunajA3p

 

Idejo je Lucija dobila pri Ginny, ki ustvarja portal 1000 Hours outside 

 

Poglej tudi

Komentiraj