1.-4. teden nosečnosti ali IZ RIMA V RIM?

Ker se nosečnost začne šteti na prvi dan zadnje menstruacije, nimam o prvih dveh tednih nosečnosti kaj dosti za povedati. Po treh neuspelih poskusih (več o tem: TUKAJ) smo pač normalno živeli naprej. Nina je hodila v vrtec, Uroš in jaz pa v službo. Popoldneve smo preživljali na igrišču, na tečajih ali doma. Je pa bilo nekaj ta prve dva tedna česar sva se z Urošem že zelo veselila: čakal naju je teden v Rimu! Ker oba obožujeva potovanja, se vsako leto za en teden odpraviva v eno od prestolnic (daljša popotovanja trenutno seveda še ne pridejo v poštev). Tokrat naju je čakal Rim. Nina bo preživela nekaj dni pri eni, nekaj pri drugi babici, midva pa bova raziskovala to čudovito mesto, po dolgem in počez.

Dan odhoda. Malo skrbi, malo slabe vesti (Razum seveda pravi: ”Nina bi lahko šla zraven, ampak ne bi bilo isto, niti ne bi bilo to bistvo, saj se ima trenutno veliko lepše pri babicah, midva pa bova res lahko izkoristila čas zase in prehodila vse, kar naju zanima.” Srce pa: ”Kaj če se nama kaj zgodi? Zakaj je ne bi vzela sabo? Kako jo bova pogrešala!…”) Nekje kmalu po pristanku so skrbi počasi zbledele in v naju se je naselil pustolovski duh. In občutek svobode 😉

Kakšen je bil najin teden, sem že napisala (TUKAJ), nisem pa vam povedala, da je bil to tudi čas in mesto, ko sva imela spalnico po dolgem času samo zase ;). Mislim, da je veliko vlogo pri vsem skupaj odigrala sproščenost, neobremenjenost, spočitost, malo pa tudi posebej romantična atmosfera Italije. Italijani pač res točno vejo kako se stvarem streže.

 

Ko sva se vrnila, sem vedela. Vedno vem. Zelo hitro. Zato je nosečniški test samo potrdilo tistemu, kar že vem. Komaj sem čakala cel teden, da sem končno lahko test tudi zares opravila. Pozitiven. Spet! To je že četrtič v tem letu. A zatrdno sem se odločila, da  bo tokrat razplet drugačen!

 

Poglej tudi

Komentiraj