INDIJSKA PRINCESA (KOSTUM ZA MAŠKARE)

Pust je eden Nininih najljubših praznikov, saj je po naravi deklica, ki obožuje igro vlog, ličenje in preoblačenje. Vsako leto si že v začetku septembra zamisli kaj bo za pusta in svojo idejo predstavi do najmanjših podrobnosti. Ima veliko srečo, da zna naša babica šivati in lahko ugodi njenim željam. Lansko leto ji je tako sešila kostum za malo morsko deklico, v katerem je Nina navduševala kjerkoli se je pojavila -> https://maminamaza.si/mala-morska-deklica-kostum-za-maskare/ , letos pa si je zamislila, da bo prav lepo aktualno rdeča. A ne kot Pika polona, ampak kot indijska princesa.

Naša babica ni profesionalna šivilja, a se je skozi leta ustvarjanja naučila sešiti skoraj karkoli. Predvsem pa ima čudovit občutek za detajle, materiale in kroje. Pri majhnem otroku je zelo pomembno, da je kostum udoben in dovoljuje veliko gibanja, zato jo je tudi letos, ob Nininih natančnih navodilih (na primer – krilo MORA biti do tal, tako, a veš babi, da se vleče po tleh ☺) vodilo predvsem to. Ko ji je Nina pokazala sliko indijske princeske, ki je predstavljala Ninin ideal, se je babica takoj lotila dela in izpopolnjevanja.

Po blago smo tudi letos odšli v specializirano trgovino za vse, ki radi šivajo –  Svet Metraže. Tukaj najdemo široko izbiro blaga, podlog, trakov, kristalčkov, prejic, volnic, umetnega krzna, tapetniškega blaga, sukancev in vsega, kar šivilje potrebujejo. Vedno lahko svoje želje prilagodiš ponudbi. Babica se je takoj lotila dela in s pomočjo profesionalnega, ustrežljivega in nasmejanega osebja našla pravo blago in okraske za kostum.

  1. Nakupovanje blaga me vedno znova vrne v otroštvo, saj sem že kot majhna punčka vedno hodila z mamico v trgovine z blagom in se med njenim doooolgim izbiranjem igrala, da iščem blago za svojo sirotišnico, kjer sem oblačila vse otroke in jim v mislih sešila novo posteljnino in zavese. Temu spominu se še vedno nasmejim.

Šivanje je babičin hobi, a ji vseeno vedno uspe poustvariti Ninino zamisel. Saj veste – šivilja mora upoštevati naročnikove želje in zamisli! Nina je na internetu poiskala sliko kostuma indijske princese in jo pokazala babici, ki je zadevo še nadgradila in iz viskozne podloge ter šifona sešila čudovito, dvojno, dolgo krilo, kratek top in naglavno vlečko s tikko, ki jo je pritrdila na obroč za lase. Krilo in vlečka sta obrobljena z okrasnimi, zlatimi trakovi, vlečka ima dodane žvenketajoče cekinčke, ki so nanizani na okrasni trak. Za piko na i je vlečki dodala še naprstni zanki (dedova ideja – tako da veste, da je sodelovala cela družina), da jo bo lahko Nina upravljala z rokami in tako še dodatno poudarila svoj kostum. Končni izdelek je krasen kostum – dolgo, široko (ko se vrtiš, mora iti v zrak), dvojno krilo, tikka z rahlo prosojno vlečko, ki omogoča zakrite in skrivnostne poglede in kratek top, ki kaže ravno pravšen del trupa, da Nina lahko nastopa kot trebušna plesalka.

Za piko na i sem končno na vrsto prišla še jaz. Prava pričeska, make up in dodatki. Z Nino sva naredili malo raziskavo in ugotovili, da bo Nina za pusta imela poudarjene oči in ustnice, zapestje in gleženj pa bova okrasili z zlatimi tattoo nalepkami. Seveda pa ne bo manjkala rdeča indijska pika na spodnjem delu čela.

Foto: Prav posebno

KOSTUM: INDIJSKA PRINCESA

 

Poglej tudi

1 komentar

  1. L K

    Waaaaw, prekrasno! ❤

Komentiraj