PRVI RAZRED

Za Nino je že skoraj cel mesec prvega razreda. Ne morem reči, da je šlo brez težav. Že po prvih nekaj dneh se ji je videlo, da je prvi razred precejšen zalogaj in se bo morala navaditi na nov ritem in novo dinamiko delovanja v razredu.

Utrujenost in zmedo počasi zamenjujeta red in odgovornost. Rutine iz prejšnjega vloga se držimo, le s to razliko, da gre Nina spat med sedmo in osmo in ne med osmo in deveto, kot sem najprej pričakovala. Preprosto zmanjka je.

POPOLDAN

Vsak dan ima najprej redni pouk, znotraj katerega so še 4 dodatne ure – angleščina in šport – potem pa še popoldanske dejavnosti, ki smo jih sicer zmanjšali na samo eno izvenšolsko (jazz balet, ki ga obiskuje že tretje leto) in dve v sklopu podaljšanega bivanja (gimnastika in dramski krožek).

Po prihodu domov potrebuje najprej kakšno uro, da pride k sebi. Ugotovila sem, da v tem času nikakor ne pomagajo risanke ali kakšne igrice, ampak samo ležanje, crkljanje in seveda mirna igra.

Po počitku se malo pogovoriva, kaj je bilo novega v šoli, kaj so jedli, kaj so se učili… potem pa je čas za gibanje in igro. Ker sama izhajam iz takšnega poklica, vem, da je igra zelo zelo zelo pomembna. Otroški možgani se skozi igro razvijajo, pa naj bo to norenje na igrišču, zabavna družabna igra ali mirna igra vlog.

ZVEČER 

Večerna rutina je pomembna. Po večerji se umijemo, oblečemo v pižamo in z Nino prebereva pravljico ali odstavek kakšne daljše knjige. Po tem se pogovarjava o štirih vprašanjih:
1. Kaj ti je bilo danes najbolj všeč?
2. Kaj ti danes ni bilo všeč?
3. Kaj si danes naredila dobrega za soljudi?
4. Kaj si danes naredila dobrega zase?

OTROK KOT PROJEKT

O šoli bom zagotovo še pisala, bi pa na tem mestu še enkrat želela poudariti, da otrok ni naš projekt in njegova uspešnost ne bo kazala na to, kako dobro ali slabo nam je uspelo kot staršem. Že samo zato, ker je uspeh lahko precej diskutabilen, predvsem pa zato, ker je vsak otrok unikaten in so primerjave popolnoma brezpredmetne.

Čez nekaj let ne bo pomembno, kdaj se je naš otrok naučil šteti, ampak predvsem to, če ve, kaj zares šteje.

IGRA JE POMEMBNA

Ne pozabite na igro, imejte se radi in poskrbite za varnost in zdravje. Ostalo bo prišlo samo od sebe.

PRENESI URNIK

Urnik za šolarja, ki mu bo v veselje in pomoč:

PRENESI URNIK

SKLENI ZAVAROVANJE! 

Otroci pri vstopu v šolo vstopajo v svet samostojnosti. Pot v šolo in iz nje, športna vzgoja, popoldanske aktivnosti in prvi daljši izleti, bodo otroku na tej poti pomagali. Na nas, starših, pa je, da poskrbimo za njihovo varnost in zaščito v primeru nesreče. Nezgodno zavarovanje otrok in mladine pri Sava zavarovalnici je odlična izbira. Preko spleta ali mobilnega spleta, ga sklenete hitro, enostavno in z do 20% popustom. Več: NEZGODNO ZAVAROVANJE ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE 

https://www.zav-sava.si/sl-si/zavarovanja/nezgoda/solsko/?gclid=CjwKCAjw-vjqBRA6EiwAe8TCk60Opgz2M5BxF__EYHEDdiycyco3-DFt6zF1kuZLKNOdSTCIvih2zhoCZeoQAvD_BwE

Vesela sem, da je Sava zavarovalnica poskrbela, da tudi na tem velikem mejniku nismo #nikolisami in me povabila k sodelovanju pri podpori vsem staršem in njihovim otrokom. Naj bo tole šolsko leto zabavno, polno novega znanja in predvsem varno!

Anja <3

 

Mamica 6 letne navihane Nine in malčka Iana, blogerka, učiteljica in inštruktorica Plesnega pilatesa. Želim si, da bi na Mamini mazi vsaka mamica našla oporo, podporo in ljubezen, ki si jo lahko med sabo nudimo le mamice.Poglej tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja