NARAVI IN SRCU PRIJAZEN DECEMBER

ekodecembercover

 Vse, ki vam je všeč ideja o veselih, malo bolj počasnih in naravi prijaznih praznikih, vas Maminamaza in Gozdalnica vabiva, da se nama pridružite pri EKO IZZIVU – NARAVI IN SRCU PRIJAZEN DECEMBER. Pripravili smo veliko idej za okraševanje iz naravnih in recikliranih materialov, darila, ki jih lahko naredite sami, zdrave a preproste recepte in zabavno preživljanje časa z bližnjimi. Pripravili smo vam tudi 5 tedenskih izzivov. Vsi, ki boste z nami delili utrinke, kako ste se izziva lotili vi, pa boste imeli možnost prejeti tudi nagrado – darilni bon za Gozdno igralnico, ki poteka ob sobotah na Rožniku.

Pridruži se eko izzivu NARAVI&SRCU PRIJAZEN DECEMBER: 
Če želite enkrat na teden v decembru prejeti paketek z naravi prijaznimi ustvarjalnimi, kuharskimi in prostočasnimi idejami, pa se pridruži posebej v ta namen namenjeni e-listi (z vpisom se vpišete na mail listo Mamine maze in Gozdalnice):
[wysija_form id=”3″]
———————————————————————————————————————————————-
IZZIVI

1. PRVI TEDENSKI IZZIV. Rade bi, da se spomnite decembra, ko ste bili vi še otroci:
MOJA NAJLEPŠA DECEMBRSKA ZGODBA IZ OTROŠTVA.

Navodila: Do petka 4.12. do 12h nam pošljite svojo decembrsko zgodbo iz otroštva. Opišite najlepši spomin in svoje občutke ob njem. Osredotočite se na vonj, okus, material, ki vas spominja na otroško preživljanje decembra. Lahko gre za sankanje, božič, družino, prostor. Karkoli kar vam je ostalo v spominu in vam ogreje srce.

2. DRUGI TEDENSKI IZZIV: Da ne bomo po nepotrebnem zapravljali in ”svinjali” z razno kičasto plastiko: NAMESTO V SHOPPING, V NARAVO!

Navodila: Do petka 11.12. do 12h izdeljate okraske iz naravnih ali recikliranih materialov (lahko za okrasitev prostora, jelke, vrat, dvorišča, mize…), pošljite nam fotke in navodila za izdelavo. Zanimivo bo tudi, če napišete kje ste nabrali material. Super bo, če v izziv vključite svoje otroke.

Mi smo svoje okraske izdelali v soboto pod okriljem Gozdalnica – gozdni vrtec. Za nekaj idej in navodil, se prijavite v naše novice in na mail boste prejeli prav poseben pdf paketek. https://maminamaza.si/naravi-in-srcu-prijazen-december/

3. TEDENSKI IZZIV: Da bomo prihranili nekaj denarja, a vseeno obogatili lepe spomine naših otrok: Igrača iz srca.

Navodila: Do petka 18.12. do 12h izdelajte igračo za otroka. Materiali naj bodo naravni ali reciklirani. Igrača je lahko karkoli s čimer se bo otrok igral. Napišite zakaj boste izdelali ravno to igračo in kaj želite z njo otroku sporočiti.

4. TEDESNKI IZZIV: Da bomo dobre namene čim bolj razširili: Jaz sem dobri mož.

Navodila: Do petka 25.12. do 12h nam pošljite eno idejo kako ste letos polepšali december vam znani ali neznani osebi ali živalim ali ste poskrbeli za okolje. Lahko opišete organizacijo, čisto osebno zgodbo, projekt… Karkoli na temo spreminjanja sveta (ekološko ali družbeno).

5. TEDENSKI IZZIV: Da bomo že kar za novo leto začeli z zdravo prehrano: Zdrava novoletna večerja.

Navodila: Do srede 30.12. do 12h nam pošljite recepte za novoletno večerjo. Lahko je cel meni, lahko pa samostojna jed. Vsebuje pa naj jed oz. jedi, ki vas spominjajo na otroštvo. Super, če v pripravo vključite tudi otroke. Še bolje: napišite ideje za božično ali novoletno kosilo iz ostankov božične oz. novoletne večerje 😉

Mimogrede: Navedeni datumi so datumi, ko najkasneje pošljete svoje delo. Seveda pa je fino, če pošljete že prej. Ideje bomo objavljali cel teden.

Svoje prispevke nam pošljite na info@maminamaza.si in zraven dopišite, če želite, da je zraven objavljeno vaše ime ali ne. Se že veselimo branja!

Poglej tudi

Komentiraj