37. Teden in TORBA ZA V PORODNIŠNICO

Torba za v porodnišnico. To je eno izmed najlepših nosečniških opravil. Seznam potrebščin, ki jih spravljaš v novo, lično, posebno torbico, ki te bo na novem poglavju življenja še velikokrat spremljala in te marsikdaj rešila iz materinske zagate. Torba za v porodnišnico ni navadna torba, je TISTA torba, predvsem, ker se v njej že skrivajo znaki najtežjega in obenem najlepšega obdobja v tvojem življenju.

Prvič sem v porodnišnico prišla popolnoma nepripravljena. Ker sem bila v porodnišnici od 8h zjutraj, rodila pa šele ob 21h, sem zamudila vse obroke in sem bila zelo lačna in zelo žejna. S seboj nisem imela nobenih svojih vložkov, ker naj bi jih dobili v porodnišnici, a jih tam na žalost ni bilo… Bila sem praktično brez vsega. Tokrat ne! Torbo sem pripravila po svojem seznamu, ki sem ga napisala takoj po odhodu iz porodnišnice.

Še vedno prisegam na praktičnost in najnujnejše potrebščine. Svoje spalne srajce na primer ne bom imela, saj ti v porodnišnici njihove redno perejo in ti dvakrat dnevno prinesejo svežo. S seboj ne bom imela ličil, kozmetike, ki lahko draži otročka ali česa podobnega. Tudi sicer sem se tokrat osredotočila predvsem nase, na svoje zdravje in dobro počutje in na svoje čimprejšnje okrevanje, ki sedaj vem kako zelo je pomembno, saj pripomore tudi pri lažjem navajanju na dojenje.

Svojemu osnovnemu SEZNAMU (klik za seznam) bom tako dodala le 3 ”posebne” stvari, z namenom, da mi bodo pomagale,da bom čim prej spet ok in da bo dojenje steklo čim lažje:

  1. Kokosova voda
    Kokosova voda je odlična za hidracijo telesa, za kožo mamice in je super za laktacijo. V telesu nadomešča tekočino in minerale ter dovaja energijo, ki jo za tako naporno delo bodoče mamice vsekakor potrebujejo. Prispeva tako k protimikrobnim lastnostim mleka ter h krepitvi imunskega sistema pri dojenčku kot k pozitivnemu vplivu na razvoj njegovih možganov in kosti. Odlična pa je tudi med porodom, saj je naravni izotonik.
  2. Novalac prenatalne kapsule
    Mamice velikokrat pozabimo, da so nekatera hranila res izjemnega pomena za naše telo in naše počutje. Včasih je potrebno tako malo, da se počutje izboljša, pa se tega sploh ne zavedamo. Omega 3, folna kislina in železo (ki mi ga vedno primanjkuje) so tri ključna takšna hranila. In vsa tri so, skupaj s še mnogimi pomembnimi vitamini, združena v Novalac prenatalnih kapsulah. Kapsule so namenjene tudi doječim mamicam in telesu takoj po porodu ter preko materinega mleka koristno vplivajo na razvoj novorojenčka. Tako so se znašle na mojem seznamu tudi za po porodu in prav veselim se, da bom lahko poročala kako so vplivale na moje poporodno obdobje. KLIK ZA VEČ INFO O KAPSULAH
  3. Oprijete spodnje majice
    Ker se zadnjih 5 let podrobno ukvarjam s postnatalno vadbo, vem, da so že prvi dnevi po porodu pomembni. Po porodu so trebušne mišice precej oslabljene, še posebej pomembna pa je tetiva linea alba, ki premi trebušni mišici, ki sta med nosečnostjo in med porodom najbolj oslabljeni, drži skupaj. Že prvi dan po porodu lahko mamica začne s krepitvijo trebušnih mišic in vezi, pri čemer ji lahko zelo pomaga poporodni pas oz. oprijeta spodnja majčka. Občutek praznine je s tem manjši, mamica se v svoji koži počuti bolje, obenem pa nezavedno rahlo tišči mišice skupaj. Poleg vseh koristi, se v svoji bombažni majčki mamica počuti udobneje.

Tako, torba je pripravljena. Mislim, da imam vse. Če sem kaj pozabila, mi bo lahko Uroš prinesel naslednji dan v porodnišnico, baje pa je tako gneča v Ljubljani trenutno in hitro spuščajo domov. Jaz bi sicer raje ostala kakšen dan več, a o tem v naslednjem blogu. Še maloooo pa bom spet mamica!

 

Zelo sem vesela, da vam lahko sporočim, da sem bila skupaj s še dvema Mami blogerkama izbrana za ambasadorko Novalac prenatalnih kapsul, katerih učinkovitost bom preizkušala v prvem mesecu po porodu. Zanimajo me predvsem vplivi na počutje, okrevanje in dojenje. Sporočim, kako so se obnesle, vsem pa vam pripenjam tudi povezavo z več informacijami: Klik za več Info. Kapsule sicer dobite v lekarnah, kjer vam bodo farmacevti svetovali in vam bolj strokovno razložili zakaj in kako.

 

 

 

Poglej tudi

Komentiraj