Posebna moč preplavi žensko, ko rojeva. Ne prosi zanjo, a jo ta preprosto prevzame. Nakopiči se v njej, kot oblaki na obzorju, in se sprosti, nesoč otroka s seboj.

(Sheryl Feldman)

Porod je največji čudež narave. Za nosečnico porod predstavlja skrivnost in vznemirjenje; za mamico nepozabno izkušnjo in spoznanje o moči ženskega telesa; za očije spoštovanje in razneženost; za sorodnike in prijatelje veselje in srečo. Na svet prijoka težko pričakovano malo bitjece.

Vsak porod je drugačen. Včasih mine hitro in brez večjih bolečin, včasih traja, kdaj se tudi zakomplicira. Nekatere ženske se na porod psihično in fizično dobro pripravijo, nekatere se popolnoma prepustijo. Porodni načrti žensk se močno razlikujejo. Ene bi rade rodile naravno, druge s pomočjo epiduralne anestezije; ene v najbližji porodnišnici, druge doma. Možnosti je veliko, karakterji in želje različne. Prav pa je, da je porod za vsako žensko lepa izkušnja! In prav je, da nosečnice poznajo svoje možnosti in vztrajajo pri svojih željah. Konec koncev je to najintimnejši možen trenutek, naporna naloga za žensko telo in njeno duševno stanje. Na svet spraviti novo človeško bitje je posebna moč, ki zahteva popolno predanost, pa tudi primerno okolje.

Želim si, da bi nosečnice in bodoče mamice v rubriki POROD našle koristne informacije, spodbude in motivacijo, ki bi jim pomagale na tej čarobni poti. Porod je namreč lahko tudi zelo lep. Pokriti bomo poskušali čim več različnih možnosti, poiskali čim bolj koristne informacije in ženske spodbujali k dobri pripravi na to nepozabno izkušnjo, ki jim bo prinesla najvrednejši zaklad na svetu.

Ker smo tako različne, vas prosim, da mi pošljete tudi svoje ideje, porodne zgodbe, nasvete, izkušnje, vprašanja in vse, kar mislite, da bi pripomoglo bodočim mamicam k lepši izkušnji. Že vnaprej se vsem iskreno zahvaljujem! Pa seveda tudi tistim mamicam, ki so z mano in vami že delile svoje prelepe zgodbe. Hvala! <3

Kliknite na temo, ki vas zanima:

SEZNAM GLAVNIH SLOVENSKIH PORODNIŠČNIC IN NJIHOVE POSEBNOSTI

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

SEZNAM STVARI, KI JIH POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA

PORODNI NAČRT

PORODNE ZGODBE

MATIČNE CELICE

VPRAŠANJA IN ODGOVORI O MATIČNIH CELICAH 

BREZPLAČNA PREDAVANJA

Poglej tudi

KOMENTARJI

  1. Na vaši strani se najdejo sami odlični članki 😉 Pri porodu bi pa lahko dodali še porodno fotografijo, ki je v Sloveniji vedno bolj dostopna in popularna 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRILJUBLJENE OBJAVE